БААТ Одисея ИН Община София

Събитие:Зелени дни 2016

септември
30
начален час:
10:00

През 2016 г. Зелени дни се проведоха за първа година през есента (30.09. – 02.10.) в градинката на Народен театър „Иван Вазов“ при бившия мавзолей. С по-малко шатри и разчупено оформление, своето място на Зелени дни намериха редица представители и производители на натурални храни и напитки, козметика, дървени играчки, 3-D пъзели. Своите интересни проекти, каузи и инициативи ни представиха различни неправителствени организации, институции, природни паркове и други.

Специално място намериха и представителни на Зелена къща – марка за качество в малките места за настаняване създадена от Българска асоциация за алтернативен туризъм.

Програмата на Зелени дни беше изпъстрена с интересни презентации за зелената градска среда, неформалното образование, опазване на околната среда, намаляването на боклуците и много други. С интерес проследихме и работилница за направа на домашна паста за зъби, която за не повече от 5 мин. може да бъде произведена с достъпни за всеки продукти. За доброто ни настроение се погрижиха и ансамбъл Дивля, които ни демонстрираха своите народни танци и заформиха общо хоро. Традиционното велосъстезание за деца се проведе и съботния и в неделния ден и събра ентусиасти на различни възрасти с желание за победа. Всички участници получиха награди. На разположение на малки и големи имаше и стена за катерене, която не остана и за минута без катерачи.

С много игри, лекции, чисти продукти и усмихнати хора неусетно преминаха трите зелени дни. Много благодарим на всички участници и до нови срещи!

За повече информация и възможности за участие в изложението и програмата можете да се свържете с нас на zelenidni.sofia (at) gmail.com

Уебсайт от Hlebarov.com