БААТ Одисея ИН Община София
Слайдър 3
Слайдър 4
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 10
Слайд 13
Дни на предизвикателствата 2018

Зелени дни 2015

Станете част от 6те Зелени дни

Пролетен фестивал на отговорния начин на живот

21 – 24 май пред Паметника на Съветската армия

Вече 5 години фестивалът-изложение „Зелени дни“ събира в сърцето на пролетна София водещи производители на натурални и био сертифицирани продукти, туристически бизнеси и нови дестинации, магазини за екипировка за планина и къмпинг, граждански инициативи, защитени територии, както и водещи природозащитни организации и техните каузи. Стартирали през 2010 в пространството пред Народния театър „Иван Вазов“, всяка година популярността на „Зелени дни“ сред изложители и посетители расте. Така логично фестивалът се премести на по-голяма площ – пред паметника на Съветската армия, където ежегодно над 50 изложители вземат участие, а през щандовете им преминават средно близо 10 000 човека. Голяма част от тях активно се включват и в съпътстващата интерактивна програма, която е целодневна и включва лекции, творчески ателиета с екологична и социална насоченост, филми, фотоконкурс, изложба, катерене, велосъстезание, концерти и други.

Вече 5 години столичани и техните гости се радват в пролетните дни на многобройно и ведро настроено множество в центъра на София. Срещата е както за тези дошли да почерпят идеи или да предложат решения за един по – съобразен с природата и традициите начин на живот, така и за ентусиастите предлагащи занаятчийска храна, и за производителите и търговците на натурални и био сертифициран продукти, за хората предлагащи автентично домашно гостоприемство. А до тях са изпълнителите на музика и автентичен фолклор, фотографите, любителите на аутдора и създателите на новата медийна култура.

Хора, институции и идеи за настоящето и бъдещето на България, това са Зелени дни. През 2014г. към тази пъстра картина от събития се прибави и голяма Конференция с международно участие.
Нека и през 2015 г. се отърсим от пролетната умора и наслоената от последните месеци инерция. Заедно се напредва по-лесно. Промяната е възможна!

Към кого е насочено събитието?

  • Производители и търговци на продукти, които допринасят за природосъобразния начин на живот;
  • Производители и търговци на хранителни продукти, вина, козметика, аксесоари за децата и бита от естествени материали и други;
  • Бизнеси в сферата на селския и екотуризма;
  • Производители и дистрибутори на екипировка за планина, катерене и къмпинг, велосипеди;
  • Институции искащи да популяризират своите проекти за насърчаване на отговорния начин на живот;
  • Организации, които се грижат за природата в България

Посетителите

Според анкети сред аудиторията на „Зелени дни“, провеждани няколко поредни години, основната възрастова група на хората, преминали през изложението, е между 25 и 40 години – основно семейства с деца, но и активни работещи хора, отворени към здравословния начин на живот. Оставените от тях данни показват още, че пазаруват предимно био хранителни продукти и козметика, както и натурални продукти от малки производители от цяла България. Голяма част от аудиторията посещава събитието всяка година и има изразен афинитет към пътуванията и спортовете на открито.

Организатори и партньори

„Зелени дни“ се организират от Българска асоциация за алтернативен туризъм и Туристическа агенция „Одисея-ин“. Българска асоциация за алтернативен туризъм е сдружение в обществена полза за развитие на устойчив и отговорен туризъм (www.baatbg.org). Одисея-ин е туроператор и учредител на БААТ с над 25-годишна история в организирането на пътувания за България (www.odysseia-in.com).

Основен институционен партньор на Зелени дни през годините еСтолична община. Форумът се е радвал на подкрепата и на Френското посолство, посолството на Австрия и Министерство на икономиката и енергетиката, Министерство на земеделието и храните, Министерство на околната среда и водите и други институции.

Медийно събитието традиционно се радва на интензивно отразяване като само през 2014 г. е генерирало над 70 публикации. Медийни партньори на събитието през годините са БНТ, БНР, Икономедия, БТВ Радио Груп, БТВ, сп. “Осем“, сп. “Ние жените“, сп. „360°“, “National Geographic“ и други печатни, електронни медии, както и стабилен отзвук в социалните медии. Медия мониторинг на Зелени дни 2014 можете да намерите на www.zelenidni.com.

Ще се радваме да станете част от Зелени дни и да споделите със столичани и гости на града вашите продукти и услуги и заедно да се хванем на хорото за социалната промяна.

За участие в Зелени дни като изложител можете да ни пишете на zelenidni.sofia@gmail.com

Уебсайт от Hlebarov.com