БААТ Одисея ИН Община София
Слайдър 3
Слайдър 4
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 10
Слайд 13
Дни на предизвикателствата 2018

Зелени дни 2011

Пролетта е най-доброто време за някои промени, които постоянно „се каним” да направим – да се храним здравословно, да се грижим повече за себе си и природата, да пътуваме и живеем по-отговорно. Тъй като тези планове често си остават само в графата „бъдещи”, ви предлагаме да посетите фестивалът на отговорния туризъм, природата и здравословния живот „Зелени дни”, организиран от Одисея-ин и Българска асоциация за алтернативен туризъм, със съдействието на  Българското министерство на икономиката, енергетиката и туризма и Столична община, . От 28 април до 1 май в градинката пред Народния театър ще имате възможност да научите повече за отговорния начин на живот и пътуване, да се включите активно в зелените инициативи на събитието, и да се срещнете и обмените свежи идеи с много приятели на природата, заредени с пролетно настроение.

Многобройните предложенията на производители на биосертифицирани храни,  козметика и други продукти ще ви изкушат на био изложението, организирано в рамките на фестивала. Тук ще се запознаете и с услугите на различни туроператори за приключенски туризъм, дистрибутори на екипировка, както и с дейността на активни организации в природозащитата, общини и природни паркове.

Повече за отговорното пътуване и интересните дестинации за еко-, приключенски и селски туризъм  ще научите на международната конференция на тема “Балканите – Дестинация  зелен туризъм”, в която ще участват изложители и гости-експерти. Тя ще се проведе на 29 Април в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски”, а акцентите  ще бъдат пътувания по река Дунав, политиката на балканските държави в посока зелен туризъм, специализираните туристически продукти и др. Ще бъде представен проектът за европейски веломаршрут „Пътят на Желязната завеса” и сертификацията „Зелена къща”.

Фото-презентациите, филмовата програма с екологична насоченост и  „зелените уроци” ще ви покажат една нова перспектива и ще ви заредят с енергията и идеите, от които имате нужда, за да направите своето ежедневие „по-зелено”.  Арт-работилниците за рециклиране ще забавляват деца и родители с нестандартни идеи за повторното използване на ненужните вещи, а малките търсачи на предизвикателства ги очакват  вълнуващи състезания  с велосипеди и катерене, и много други изненади.

Акценти в програмата на Зелени дни:

  • Изложение на био продукти и отговорни бизнеси
  • Представяне на интересни пътувания и туристически дестинации
  • Международна конференция “Балканите – дестинация зелен туризъм”, на която ще бъдат представени сертификата „зелена къща”, проектът за веломаршрут „По пътя на желязната завеса”, както и интересни туристически продукти – 29 април в аулата на Софийски университет
  • Състезания с награди за деца (велосъстезание, катерене)
  • „Зелени“ уроци  и творчески ателиета за рециклиране
  • Филмова програма секологична тематика
  •   Фотоизложба и Фотоконкурс

Настроение, усмивки, изненади…

Уебсайт от Hlebarov.com