БААТ Одисея ИН Община София
Слайдър 3
Слайдър 4
Слайд 6
Слайд 7
Слайд 8
Слайд 10
Слайд 13
Дни на предизвикателствата 2018

Зелени дни 2010

Фестивал – изложение „Зелени дни” през април 2010 г. пред Народния театър в София

Зеленият цвят придоби необикновена гражданственост през последните години: зелени хотели, зелени бизнеси, зелени били младите хора, инвестиции много и те на зелено … И все пак няма друг цвят, който дотолкова да се свързава с пролетта, промяната и надеждата, и към който хората да не са развили цветова политическа непоносимост. През април, малко след Великден, столицата ни стана център на цяла поредица от събития, ориентирани кьм опазването на природата, природосъобразния бизнес и начин на живот, които завършиха с уикенда след Деня на земята (22 април). А централно място в “програмата” се пада на Фестивалът – изложение “Зелени дни” (15 – 18 април 2010). Организатори са Българска асоциация за алтернативен туризъми и Спортно-туристическа агенция “Одисея-ин” в партньорство с Френския културен институт и Столича община.

Централно място в програмата заема провеждането на Фестивал – изложение  на производители и търговци на биосертифицирани храни и козметика, дистрибутори на екипировка за планина, катерене и къмпинг, изби, предлагащи органично вино, активни организации в природозащитата и биоразнообразието, природни паркове и общини, зелени и отговорни туроператори.

Едновременно с това се проведоха интересни състезания за деца, фотоизложби и фотоконкурс, филмова програма с екологична насоченост, международна научна конференция на тема „Към един отговорен български туризъм”, дебати, граждански подписки, зелени акции за почистване на Южния парк, зелени училища.

Уебсайт от Hlebarov.com